KÖŞE YAZARLARI

25 Mart 2013 Pazartesi

İLK YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

TÜRKİYE'NİN ARABASI


Dünyanın öncü markaları otomotiv sektöründe yenilikçi teknolojileri,donanımlarıyla aldı başını gidiyor.Peki bizim ülkemizin bu konudaki hayalleri yada girişimleri mevcut mu? Evet başbakan bu konuda ülkemizin ekonomik güçlerine gönderme yaptı.Tabi bunun için geniş çaplı bir araştırma,daha yenilikçi projeler hazırlanmalı araştırılmalıdır.Neden mi? Çünkü yapılacak olan konseptlerin,prototiplerin otomobil fuarlarında etkileyici olması gerekmektedir.Fuarlar otomotiv sektöründe önemli bir yere sahiptir.Bu sektörde yer alan firmalar buralarda gövde gösterisi yapıyorlar.Burada kazanılan beğeni sizin için daha değerlidir.Piyasa da var olma mücadelesi de denilebilir.

Üretilecek olan model piyasada olan modellerden daha farklı daha albenisi olan bir model olmalıdır.Eğer ekonomik olarak yada daha üretilmeden satış karı düşünen bir zihniyet oluşursa vasatın üzerine geçemeyiz.Gerek logo olarak gerekse isim olarak dünyaya ismini ve şeklini duyurmalıdır.Sıradan isimler yada var olan isimler üzerine bir model tasarlamak bizim için hiçbir faydası ve yararı olmaz.

Otomotiv sektöründe TÜRK arabasının yer alması için insanların beklentilerini de karşılaması gerekir. Sadece bizim ülkemiz ihtiyaçlarını karşılamamalı.Evrensel bir model, otomobil olması lazım.Örneğin bizim ülkemizde genelde insanların sorduğu, bagaj ne kadar geniş? yada yakıtı nasıl olmalıdır? vs. Koltukları daha geniş aile arabası gibi çoğaltılabilir.

Artık ülkemiz bir otomobil, %100 yerli arabamızı üretecek güce,imkana sahip olduğunu düşünüyorum.Hayallerin zorlanması,akıllı fikirlerin geliştirilerek ülkemizin en büyük hayallerinden biri gerçekleşir inşallah.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder