KÖŞE YAZARLARI

26 Mart 2013 Salı

ARAÇ KİRALAMA İLE İLGİLİ SORUNLAR

 ARAÇ KİRALAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

     Günlük hayatımızda araba kiralama şirketlerinin sayısı gittikçe artmaktadır.Ve bu şirketlerden araç kiralarken çoğu kişi olumsuz durumlarla karşılaşmaktadır.araç kiralarken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır.

      Ülkemizin adeta kanayan yarası haline gelen oto kiralama şirketleri özellikle yasal olmayanlar ülkemizde daha çok tercih edilmektedir.yasal olmayan bu şirketlerde yapılan ''açık senet imzalatmak''gibi yasal olmayanlar yollar kullanılmaktadır.Özellikle araç kiralarken, açık senet almak, kredi kartı bilgilerini vermek başımıza kötü sonuçlara neden olacak sıkıntılar çıkarabilir.

     Araç kiralarken,araç ruhsatının kişilerin üzerine değil şirketlerin üzerine olmasına,araçta RENT A CAR kaskosunun bulunmasına,imzalanan sözleşme detaylı bir şekilde okunmasına, dikkat edilmelidir. Aracın hasarı varsa bunu sözleşme imzalarken belirtilmelidir.ayrıca imzalanan sözleşmenin bir nüshası tarafınızdan alınmalıdır çünkü herhangi bir kazada bizim aleyhimize sorun çıkmaması için lazım olur.Kimlik fotokopisi istenirse fotokopinin üzerine''sözleşme için kullanılır'' yazısı yazılmalı ve bir nüsha alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder